NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

VÍCE NEŽ HRA TO BYL BOJ, VELMI CENNÉ VÍTĚZSTVÍ.

napsal Roman Vaněk

22. září 2020


SK BAKOV – TJ BYŠICE   

2:0 (1:0)

Branky: 43. SOMR, 88. RESL

ŽK: 2:2

Rozhodčí: MARTIN CÍLEK – RICHARD SVOBODA, JAKUB PEJŠA

Sestava SK BAKOV:

40 MAJZLAN

12 RESL – 14 HÁJEK – 7 KVAPIL (57. CECAVA) – 13 MAREŠ

6 VITMAJER T. (83. VELECHOVSKÝ) – 4 FRELICH – 3 PROKŮPEK (68. KENDÍK T.) – 11 HŮLKA

9 SOMR

16 VANĚK

Trenér Jaroslav MARYŠKA      Asistent Milan BERÁNEK

V dalším pokračování soutěže jsme narazili na soupeře, se kterým jsme se utkali před 3 týdny v pohárovém utkání AGRO CS, a zápas skončil jednoznačnou naší výhrou 5:1.

Byšice začaly podzim výhrou ve Vysoké, poté následovaly dvě porážky o jeden gól, doma s Libčicemi a v Milovicích. Minulé kolo doma porazily rezervu Kosomonos (2:0). Po 4 zápasech se usadily na 9. místě se ziskem 6 bodů.

V tabulce druhý Bakov zažívá letos v pokoronavirové pauze  nejlepší vstup do sezóny za posledních minimálně 13 let. Trenéru Maryškovi však před sobotním utkáním dělalo vrásky složení mužstva, z důvodu zranění nebo jiných důvodů neměl k dispozici 7 hráčů. Do sestavy se sice vrátili Resl a Prokůpek, ale naopak na lavici marodů se posadil Boško. A vzhledem k souběhu utkání bakovské rezervy, byli na lavičce připraveni pouze Kendík T., Velechovský a Cecava. Po matném výkonu v Hovorčovicích očekával Maryška těžký zápas, což se nakonec potvrdilo.

Zápas aktivně začali hosté, velmi důrazně přistupovali a napadali domácí rozehrávku, prvních dvacet minut se hrálo více na naší polovině hřiště. Z mnoha standardních situací však žádné branky nepadly. Nejaktivnější byl dvoumetrový hostující útočník Tumbas, který zaměstnával bakovskou obranu více než bylo zdrávo. Bakov se nemohl vymanit ze sevření, domácí hráči nedokázali déle udržet míč. První náznak naší šance se odehrálo až ve 25. min, na Hůlkův centr si naběhl Vaněk, místo zpracování volil efektní zakončení, které skončilo mimo. Ve druhé části poločasu se hrálo spíše ve středu pole, přidali jsme na důrazu a byl vidět spíš boj než fotbal. Po hluchých minutách padla nečekaně branka. Dvě minuty před pauzou vybídl Mareš křížným pasem Resla, který zatáhl míč do vápna a po jeho přihrávce poslal Somr míč technicky do šibenice – 1:0.

Po přestávce pokračoval nadále boj, domácí pozorně bránili a hosté svým důrazem získávali míče, jenže jejich tlak byl bezzubý a končil na našem vápně. V 57. min nastala pro Bakov komplikace, ze hřiště odkulhal stoper Kvapil. Domácí lodivod musel přeskupit řady, Resla posunul z kraje obrany do středu a Hůlka se stáhl ze zálohy do obrany.

Hosté se snažili o tlak a pro domácí tým se tak otevíral prostor pro brejky. Bohužel se nám nepodařilo žádný dotáhnout do zdárného konce. Vynikající výkon ve druhém poločase pohárového utkání s Pěčicemi byl zapomenut. Nebyly k vidění žádné nápadité útočné akce, v souhře to tentokrát hodně skřípalo. Hosté měli největší šanci v 69.min, po nedůrazném odkopu si brankář Majzlan se střelou na zadní tyč ale poradil. Byšice se deset minut před koncem nadechli k závěrečnému tlaku, zahrávali několik rohových kopů, a z jednoho pramenila poslední příležitost vyrovnat, na zadní tyči se marně snažil útočník Byšic procpat hlavičku za záda Majzlana. Naše vysvobození z tlaku přišlo dvě minuty před koncem. Po ubráněném rohu hostí vyslal Vaněk do sprintu Resla, po osamoceném běhu z vlastního obranného vápna nedal mladík byšickému gólmanovi šanci, zkušeně ho obstřelil a potvrdil tři body – 2:0.  

„S naší hrou jsem spokojený nebyl, nelíbil se mi hlavně přístup k zápasu od některých hráčů, jinak pro sebevědomí týmu jsme získali strašně důležité body, vyhrát v zápase s nulou, kdy se vám úplně nedaří, je super…“, dodal po utkání nakonec rozzářený trenér Jaroslav Maryška.

Další kolo čeká Bakov venkovní prověrka v Holubicích. Příští náš soupeř si v neděli odvezl z Kosmonos domů tenisového kanára, prohrál 0:6. Jenže na jejich trávníku půjde o zcela jiný zápas, Holubice se v domácím prostředí totiž nerady o body dělí…

 

NAPIŠTE KOMENTÁŘ