NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

BRANKY PADALY NA JEDNU STRANU, O BODU ROZHODLY PENALTY.

napsal Roman Vaněk

11. říjen 2020


AFK LIBČICE -SK BAKOV

2:3p (0:2)

Branky: 54.a 78.PUNČOCHÁŘ - 8.KVAPIL (p), 44.VITMAJER P.

ŽK: 3:3

Rozhodčí: JAROSLAV ŘÍHA- JAN ZÁLUŽSKÝ, JAN ZÍKA

Sestava SK BAKOV:

40 MAJZLAN

2 MARYŠKA (60.CECAVA) – 14 HÁJEK – 7 KVAPIL – 17 BARTOŇ

6 VITMAJER T. (88.TUREK) – 3 PROKŮPEK (81.KOHNHÄUSER) – 12 RESL (90.BOŠKO) – 15 HAMMER (73.VELECHOVSKÝ)

16 VANĚK – 10 VITMAJER P.

Trenér Jaroslav MARYŠKA      Asistent MILAN BERÁNEK

Deštivé počasí nabídlo fotbalové představení s dramatickou tečkou. Trenér Maryška opět nemohl počítat s ideální sestavou, po minulém zápase skončili na marodce Mareš a Somr. Znovu na ni usedl Frelich. Do Libčic možná k poslednímu podzimnímu zápasu neodjel ani Hůlka. Slepená sestava ovšem překvapila a v poločase nad ambiciózním soupeřem vedla o dvě branky.

Vše odstartoval průnik Vaňka, již v 7.min byl ve vápně faulován a z penalty poslal kapitán Kvapil svůj tým do vedení. Poté jak je našim zvykem vybídli opojení hráči vedením soupeře k vyrovnání. Zatáhli se před vlastní pokutové území a začali bránit chatrné vedení. V 15.min poslal libčický Jeřábek tvrdou ránu do bakovské tyče. Domácí hrozili především přes pravou stranu. Každou sezonu vysoko postavení v tabulce střelců Punčochář s Hrdinou se dostávali velký prostor. Důležitý moment zápasu se odehrál ve 33.minutě, domácí Tenkl potrestaný žlutou kartou se snažil za každou cenu u postranní čáry zastavit pronikajícího Vaňka. Hraničním zákrokem se mu to částečně podařilo, nebezpečná akce byla zbrzděna, a žlutý faul byl přehlédnut, domácí se udrželi v plném počtu. Za tři minuty narýsovali bakováci další fotbalovou parádu, Vaněk poslal do vápna Hammera, jenže špatný první dotek nedovolil ohrozit domácí branku. Libčice rázně odpověděly, ve 40.minutě poslal Punčochář hlavičku do spojnice bakovské konstrukce. Šok zažili domácí hráči s místními fanoušky těsně před poločasovou pauzou. Protože jim vládní opatření nedovolilo vstup do areálu, skrz drátěný plot sledovali Vitmajera jak zatáhl míč do vápna v němž hledal Vaňka, zblokovaný míč se mu ale vrátil k noze a tak druhý pokus poslal přes klubko obránců přímo do sítě – 2:0. Vyspělý domácí mančaft v kompletním složení to ale vůbec nepoložilo, ba naopak, během posledních minut stihli Hrdina s Punčochářem namíchat smrtící koktejly šancí. Pouze jejich nevhodné dávkování svého protivníka neparalyzovalo a stav pro Bakov zůstal velice nadějný.

Nejlepší tým nedohrané loňské soutěže si do druhého poločasu dal jasný cíl, srovnat se soupeřem krok. Zhmotnit libčické přání si vzal za své střelec týmu Punčochář, s bombou si v 51.min ještě Majzlan poradil. Za tři minuty byl na jeho hlavičku již krátký - 1:2. Za pět minut se ocitla libčická patnáctka po chybě Majzlana v další šanci, ale opuštěnou branku smolně netrefila. Na opačné straně vyrazil v 60.min domácí brankář Vitmajerovu střelu, k míči měl blíže hostující Vaněk, jeho pád po střetu s brankářem Michovským rozhodčí však nevyhodnotil jako zaviněný. V 70.min orazítkoval Punčochář břevno, Libčice si připsaly již třetí trefenou tyč v zápase. Vzápětí vyslal na Majzlana tvrdou střelu Hrdina. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Bakov nakonec kapituloval dvanáct minut před koncem. Po levé straně utekl Velechovskému střídající Wrobel, který přesně našel hrdinu zápasu Punčocháře. Střelci darovali bakovští obránci ve vápně až příliš prostoru ke zpracování a času k zakončení – 2:2.

Na řadu přišly penalty. Rozstřel úspěšně začal Bartoň. Další bakovský exekutor Kvapil selhal, ve třetí sérii ho napodobil libčický Vondra. Bakov poté nechyboval, Vaněk, Boško, Vitmajer, Velechovský s přehledem proměnili. V sedmé sérii dostal se štěstím míč za brankářova záda i Hájek, poté domácí Szaban však branku netrefil a druhý bod tak připadl Bakovu, který se v tabulce posunul na třetí místo právě před domácí tým.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ