NOVINKY / Fotbalový bakovský tým ...

Pochvalu si hráči zaslouží opět pouze za první dějství.

napsal Roman Vaněk

14. duben 2019


FK Slavoj St.Boleslav - SK BAKOV

3:1 (0:1)

Branky: 54.a 63. Zrubek, 83.Cruz - 27.Vaněk

ŽK: 79.Vaněk

Rozhodčí: HUSÁK Jan – HÁJEK Lukáš, SVOBODA Richard

Sestava SK Bakov:

Majzlan

Hozák , Resl , Hájek , Mareš

Formáček

Takáč ( 73 Cecava ) , Vaněk , Ajchler ( 65 Prokůpek ) , Vitmajer P.

Kvapil ( 60 Čurej )

Trenér: Jaroslav Kamenický   Asistent: Radek Frelich  Vedoucí: Milan Beránek

 

Po týdenní pauze způsobené odstoupením týmu Benátky B ze soutěže pokračovala třetím kolem pro Bakov jarní část. A opět venkovním zápasem, který zvládli hráči pouze napůl. Stejně jako v Milovicích vedení neudrželi a po ztrátě koncentrovanosti po vyrovnávající brance zápas prohráli.

„Po excelentním prvním poločase jsme ve druhé části odešli, za vše mohla psychika, po hloupém vyrovnávajícím gólu jsme se sesypali, nechápu to, vždyť pro nás i bod z venku má cenu zlata, je to škoda…“ smutnil vedoucí mužstva Milan Beránek a pokračoval „…za stavu 1:1 jsme otevřeli střed hřiště a soupeři umožnili nahrávkami snadno nastřílet další dvě branky“.

Začátek zápasu jsme zvládli velmi dobře, domácí jsme k ničemu nepustili a vytvořili si tři gólové šance, ale úspěšní jsme byli pouze jednou. Nejdříve ve 20.min šel z půlky sám na gólmana Ajchler, jenže se střelecky ukvapil a domácí gólman ho vychytal. Vedení přišlo po krásné kombinaci, Kvapil uvolnil kolmicí Vaňka, a ten své sólo chladnokrevně zakončil již dvanáctou brankou v soutěži - 1:0. Před pauzou jsme zbytečně domácím nabídli několik standardních situací a dostali jsme se pod tlak, gólman Majzlan nás podržel.

Deset minut po změně stran si zařval Majzlan, jenže stoper Hájek měl v hlavě své řešení, odvrátit centr z hranice velkého vápna hlavičkou mimo nebezpečný prostor, což se ovšem nepovedlo, balón dopadl staroboleslavskému Zrubkovi přímo na nohu. Jeho vysoký odkop zpět zapadl za Majzlanova záda. Domácímu záložník s číslem 6 byl i u druhé branky svého týmu, a domácí během devíti minut zcela otočili vývoj zápasu – 1:2.

Příležitost vyrovnat nám v 75.min poskytl rozhodčí, po faulu na hranice velkého vápna jsme kopali trestný kop, ale domácí gólman vychytal exekutora Vaňka. V závěru zápasu trenér vsadil na ofenzívní kartu, jenže Slavoj toho využil a pohřbil naše šance, z nenápadné akce nám zasadil kapitán domácích ránu do vazu - 1:3. I přesto jsme si vypracovali dvě příležitosti na úpravu skóre, minutu před koncem největší zazdil střídající Čurej, když zblízka netrefil prázdnou bránu. „Škoda, soupeř byl hratelný, pokud ale nedáváme branky, nemůžeme pomýšlet na body, svůj tým chválím pouze za první poločas,“ shrnul sobotní zápas dvou rozdílných poločasů trenér Kamenický.

NAPIŠTE KOMENTÁŘ